Barion Pixel
A módszerről - Kun Szilvi által vezetett önismereti csoportok: bodywork, Integral Core Dynamics, művészeterápiás-és pszichodramatikus módszerek.

A módszer

Csoportjaimon integráltan dolgozom különböző test-orientált önismereti módszerekkel, úgymint Bodywork, Integral Core Dynamics, mozgásmeditáció. Ezen kívül használok művészetterápiás, pszichodramatikus és imaginációs gyakorlatokat, valamint a családállítás elemeit. Mivel több módszerben képződtem, ezeket szeretem intuitíven alkalmazni, vegyíteni, úgy hogy a leginkább támogassa a csoport folyamatot és az egyéni fejlődésedet.

A módszerről - Kun Szilvi által vezetett önismereti csoportok: bodywork, Integral Core Dynamics, művészeterápiás-és pszichodramatikus módszerek.

Miért a test?

A test kapu önmagadhoz és ÖNMAGADHOZ. Segítségével kapcsolódni tudsz elfojtott érzéseidhez, a múltadhoz – ez a regresszív irány – és kapcsolódni tudsz isteni, magasabb részedhez, a transzcendenshez is – ez a spirituális irány.

A valódi önismeret a szavakon és racionalitáson túl kezdődik – nincs mellébeszélés, nincs kimagyarázás, csak a tapasztalás. A tested nem hazudik, a racionalitásod az önvédelmi mechanizmusok mentén könnyen átver. A testet eszközként használjuk ahhoz, hogy kijöjjünk a fejünkből, az örökös agyalásból és megérkezzünk az itt és most valóságába.

Tested őrzi azoknak az élményeknek a lenyomatát is, melyekről még nincs emléked vagy túl fájdalmasak voltak és ezért tudattalanul elfojtottad. A testtel való munkában ezekkel a lenyomatokkal dolgozunk. Ezek az élmények tudattalanul hatnak a hétköznapjainkra, kapcsolatainkra, de nem tudjuk őket racionálisan elérni magunkon belül. A testtel való munka mélyen szembesít azokkal a részeiddel, melyeket a hétköznapi tudatállapotban ügyesen elrejtesz magad elől.

A Bodywork módszer

Mozgás- és táncterápiás irányzatokból fejlődött ki, de nem tánc, és nincsenek benne megkoreografált elemek. A mozgás nagy jelentőséget kap, de nincs jó és rossz mozdulat, szabad mozgás van, ami a pillanatból születik. A testet eszközként használjuk ahhoz, hogy kapcsolódjunk érzéseinkhez, belső igazságunkhoz és engedjük, hogy megszülessenek azok a mozdulatok, melyek tükrözik belső valóságunkat. Befelé figyelünk és nem akarunk mozdulni, egyszerűen csak hagyjuk, hogy megtörténjenek a mozdulatok.

a módszerről

Szavak nélküli testmunka, mely erősíti a jelenlétedet az itt és mostban. Mindennapjainkban a szavak és a gondolatok elviszik a fókuszt a jelenről, mert jellemzően a múltról vagy a jövőről szólnak. Olyan érzelmekben vagyunk, melyeket egy-egy gondolat hív meg. Amikor a testünket használjuk – érintünk, mozdulunk, megérintenek, kapcsolódunk – kijövünk a fejünkből, elcsitul az agyalásunk és megérkezünk a jelenbe. Abba, hogy itt és most mit érzel, hol érzel, hogyan mozdulsz. A testmunka összekapcsol önmagaddal, belső világoddal és ennek eredményeképpen mélyebben, igazabbul kapcsolódsz másokkal is.

A bodywork – a teljesség igénye nélkül – segít, hogy erősebbé váljon a jelenléted, fejlődjön a tudatosságod az én-határok, bizalom, intimitás, agresszió kezelés, erőforrás megtalálás és spirituális kiteljesedés témákban.

Mi történik konkrétan?
A gyakorlatokat az adott témához találom ki és sokszor a helyszínen születik meg bennem. Minden gyakorlat egyben analógia az életedre, kapcsolataidra, mintázataidra, melyek lehetnek egyéni, páros, hármas, kis csoportos vagy teljes csoportos mozgások, érintések, mozdulatok. Instrukciót kapsz és a feladat közben nem beszélünk, viszont végig zene kíséri a folyamatot. A mozgásos vagy alkotós folyamatok után lehetőséged van a verbális megosztásra és feldolgozásra, ami azért fontos, hogy a tudatod számára is érthető, befogadható legyen mindaz, ami a folyamat során történt veled.
Ha kész vagy mélyen szembenézni önmagaddal, várlak szeretettel a csoportjaimon!

a módszerről

a módszerről