Tiszta kommunikáció

Bátran és őszintén ki szeretnéd mondani, amit érzel?

Könnyedén szeretnéd megfogalmazni kéréseidet?

Pontosan, egyértelműen és világosan akarsz kommunikálni?

Olyan emberré szeretnél válni, aki tud felelősséget vállalni a kimondott szavaiért?

Szeretnéd jobban érteni önmagadat és azt, akivel kommunikálsz?

Hatékonyan és lényegretörően akarod kifejezni önmagad?

Szeretnéd bátran képviselni álláspontodat?

Szégyen és bűntudat nélkül szeretnéd elmondani, amit érzel?

Szeretnél magabiztos lenni, amikor több ember előtt beszélsz?

A tréning ára: 33.000,- Ft

A kommunikáció a másikhoz való kapcsolódásunk egyik legalapvetőbb eszköze. Szavaink érnek a legmesszebre tőlünk – velük bárkit elérünk, legyen az a másik ember akár több ezer kilométerre is tőlünk. Szavainkba csomagoljuk a tényeket, a történéseket, és szavaink azok, amik elsődlegesen hordozzák azt is, hogy vagyunk. 

De csak akkor, ha érzéseinket, gondolatainkat, szükségleteinket jól ismerjük, felvállaljuk és kimondjuk. Ellenkező esetben kommunikációnk zavaros lesz, mondandónk nehezen érthető és félreértések sorozatába keveredhetünk. 

A kommuninációról sokat tanulhatunk különböző iskolákban és tanfolyamokon. Érthetővé teszik számunkra a kommunikációs csatornákat, megtaníthatnak minket hatni a szavainkkal, elsajátíthatjuk, hogyan válhatunk dominánssá interakcióinkban – de kevés iskolában tanítják,

 • hogyan fejezzük ki valódi önmagunk,
 • hogyan mondjuk el igazi érzéseinket bűntudat és szégyen nélkül,
 • hogyan kérjünk, és
 • hogyan hassunk szavainkkal anélkül, hogy a másik félben félelem és az alárendeltség érzése keletkezzen.

álarc

Meguntad a soha véget nem érő vitákat?

Eleged van abból, hogy álarcokat kell viselned?

álarc

Ki akarsz szállni a kommunikációs játszmáidból?

Rejtegetés helyett kinyitnád és megmutatnád önmagad?

beszélgetés

A kommunikációnak különböző szintjei léteznek. Onnantól kezdve, ahol őszintén, tisztán kifejezzük a valóságot, azt, ami van bennünk – egészen odáig, ahol életünk egy-egy szerepének eljátszása, vagy éppen a béke fenntartása kedvéért hazugságra kényszerítjük önmagunk.

Gyerekként még tisztán azt kommunikáljuk, ami megjelenik bennünk, de a szüleink, az iskola, a környezetünk, és a társadalmi elvárások tanításai miatt egyre komolyabb és komolyabb álarc rétegeket pakolunk magunkra, hogy átlátszatlanná tegyünk valóságunk.

Megtanuljuk elferdíteni, szimbólumok, metaforák mögé bújtatni, sőt, letagadni mindazt, amit valójában érzünk és gondolunk.

  A Tiszta Kommunikáció Alapjai tréning elvégzése során megtanulod, hogy a hazugságoktól az őszinteségig milyen szintjei vannak a kommunikációnak, hogy ezeket a szinteket hogyan ismerd fel és miként juss el odáig, hogy a tagadás, a metaforák és az általánosítások helyett konkrét valóságodat legyél képes kifejezni.

   Konkrét, valós szint

   PÉLDAMONDAT

   „Dühös vagyok, ha nem figyelsz rám és azt gondolom, nem vagyok fontos neked. Kérlek, tedd le a telefont, ha beszélgetünk.”

   Akkor beszélek így, ha magamról beszélek, és konkrét cselekvést, érzelmet, gondolatot, képzeleti képet, testérzetet vagy kérést fogalmazok meg. Vagyis arról tudósítok, hogy mi van most bennem. Minden esetben képek, gondolatok, érzelmek és testérzet van jelen bennem, és ezeket fordítom le általánosításokba, vagy metaforákba a kommunikáció többi szintjén is.

   Metaforikus szint

   PÉLDAMONDAT

   „Úgy érzem magam, mint egy sarokban felejtett plüssmackó.”

   Ezen a szinten magamról beszélek, de a belső tartalmaimat valamilyen képi vagy szóbeli hasonlatba fordítom át. Mondok valamit magamról, aminek lényegi funkciója nem a tájékoztatás és az őszinte megosztás, hanem egyfajta tudattalan távolságtartás, valódi érzéseim, gondolataim, céljaim eltitkolása. Kapcsolatainkban ezen a szinten létrejön a távolság köztem és a másik között.

   Általánosított szint

   PÉLDAMONDAT

   „Az ember társas lény, szüksége van a figyelemre.”

   Ezen a szinten általánosításokban beszélünk, személytelenül és én-függetlenül. Például az „ember”, „általában”, „mindenki”, stb. Öntudatlanul kommunikálunk így, amit gyerekkorunkban tanultunk meg a környezetünktől. Kommunikációnk és a kapcsolatunk a másikkal formális, személytelen és unalmas. Nem párbeszéd folyik köztünk, nem azt figyelem, mit mond a másik, hanem azt várom, mikor fejezi be és mondhatom végre én.

   Letagadott szint

   PÉLDAMONDAT

   „Imádok veled lenni, bármit is teszel.”

   A tagadásnál nincs igazi szóba állás és kapcsolat két ember között. Hazugság van jelen. Ezt a szintet akkor alkalmazzuk, ha fenyegetve érezzük magunkat, vagy idegen helyzetben, új társaságban vagyunk, valamint, ha erős megfelelési kényszerünk van.

   Itt úgy tűnik, hogy magamról beszélek, hiszen egyes szám első személyt használok. De valójában nem a belső igazságomat mondom ki. 

   A tréning ára 33.000,- Ft 

   A Tiszta, asszertív kommunikáció egy eszközrendszer, ami megtanít

   • felismerni és kifejezni valódi szükségleteidet, érzéseidet, gondolataidat
   • leegyszerűsíteni a kommunikációs helyzeteket, megszabadulni a sok energiát követelő beszélgetésektől, az „energiavámpíroktól”
   • képviselni az álláspontodat, nézeteidet, véleményedet
   • használni a belső erődet interakcióid során
   • szégyen, bűntudat és lelkiismeret-furdalás nélkül kéni, kifejezni, amit szeretnél
   • átalakítani kapcsolataidat, mélyíteni, őszintévé tenni azokat
   • érthetően, átláthatóan fogalmazni
   • felismerni azokat az élethelyzeteket, amikor a másik fél egy játszmába akar téged belerángatni
   • a jelenben lenni, növelni a tudatosságodat és a figyelmedet önmagadra és a környezetedre

    

   beszélgetés

   Nekem a TK volt az első hosszú csoportom, ez indított el az önismeret útján. A Tiszta Kommunikációt azóta is gyakorlom, az emberi kapcsolataim mélyülnek, hitelesnek érzem magam tőle a magánéletben és a munkában is. Ki itt belépsz, számíts arra, hogy gyökeres változások kezdődnek el az életedben!

   Marcsó Annamária

   Megláttam hogyan húztam ki az erőt a mondataim mögül egy-egy szóval, és alternatívát kaptam, elkezdtem megtanulni úgy fogalmazni, hogy az erősítsen engem is és a kapcsolatot is. A TK tréning óta bátrabban fogalmazok egyenesen, jó érzéssel teszem bele magam a mondataimba.

   Bankó Ádám

   A tiszta kommunikáció nekem azt adta, hogy elmondhatom ami bennem van, és elmondhatom a másiknak is, hogy mit keltett bennem az ő mondandója. Mindezt vádlás és bűntudat nélkül, ami üdítő és megnyugtató.

   Dudás Mária

   A Tiszta Kommunikáció segített a lényegi mondanivalómra irányítani a figyelmemet, felesleges töltelékszavak és játszmák nélkül. Sokat tanultam magamról, új gondolkodásmódot kaptam, könnyebben kapcsolódom a munkámban és a magánéletemben. Felismertem, mit árul el rólam, érzelmeimről, hangulatomról, amikor beszélek

   Mezei Attila

   A Tiszta Kommunikáció Alapjai tréning egy 7 leckéből álló gyakorlati képzés, amelyben online felületen

   • több órányi videóanyagban mondjuk el a tiszta kommunikáció alapelveit és mutatjuk meg, hogyan gyakorolj,
   • jól megszerkesztett jegyzetként is rendelkezésedre bocsátjuk az ismereteket,
   • tippeket adunk a tiszta kommunikáció gyakorlati alkalmazásához,
   • feladatsorokon keresztül gyakorolhatod be az elméletben megtanultakat,
   • a tréning során két alkalommal konzultációs lehetőséget biztosítunk – beküldheted saját írásod elemzését, melyet kijavítva, kiegészítve néhány napon belül visszakapsz tőlünk,
   • a tiszta kommunikáció 15 pontját pdf formában is letöltheted, hogy a legfontosabb ismeretek bárhol, bármikor rendelkezésedre álljanak, ha gyakorolni akarsz – ezzel tovább növeled a tudatosságodat és figyelmedet a tanultakra,
   • a tréninget bármikor újra megnézheted,
   • saját tempódban, otthonod kényelméből sajátíthatod el a tiszta kommunikációt – nincs meghatározott időintervallum, akkor ülhetsz le tanulni, amikor csak akarsz. Ajánlott haladási tempó: 1 lecke/hét.

    

   A tréning ára 33.000,- Ft 

   Mit ad neked a Tiszta Kommunikáció Alapjai Tréning?

   Bátran ki mered fejezni az érzéseidet

   Ki mersz állni magadért

   Beleállsz a konfliktusokba

   Könnyen kérsz

   Tudatos vagy az érzéseidre és szavaidra

   Tudsz nézőpontot váltani

   Hatékonnyá válik a kommunikációd

   Ahogy a kommunikációd tisztul, úgy tisztul belső világod, érzéseid, gondolataid érthetőbbek lesznek mind önmagad, mind mások számára

   Produktívvá válsz, ezáltal rövidülnek, lényegre törőek lesznek interakcióid

   Felelősséget vállalsz önmagadért és a kimondott szavaidért

   Felismered a játszmákat és ki tudsz lépni belőlük

   Azokat engeded közel magadhoz, akiket szeretnél

   Magabiztos leszel

   Kritikák és problémák megfogalmazása helyett a megoldásokra fókuszálsz

   Meg tudod húzni és meg tudod tartani a határaidat